Har du hørt om lipider?

Hvad gør de og hvad der det for noget?

Vi har alle hørt om begreberne kolesterol, ceramider og essentielle fedtsyrer før, om emnet er mad eller hudpleje. 

Vi glemmer imidlertid ofte, at disse treforbindelser er en del  af huden og om hvordan huden ser ud og opfører sig. Lad os undersøge mere om lipider. Hvad er det, og hvad gør de? Hvorfor er de vigtige? Hvordan arbejder de sammen for at bremse hudens aldringsproces?

Lipider er en familie af naturlige forbindelser, der er mest uopløselige i vand. Lipider er molekyler, der består af fedtstoffer og olier, der giver høj energi. De har en kemisk sammensætning, der hovedsagelig består af kulstof, hydrogen og ilt. Lipider udfører tre primære biologiske funktioner i kroppen: De tjener som strukturelle komponenter i cellemembraner, fungerer som energilagre og fungerer som vigtige molekyle transportører.

 Der er mange typer af lipider, og det mest udbredte og vigtige for huden er kolesterol, ceramider og fedtsyrer. I huden spiller de en afgørende rolle for at opretholde styrken af hudens beskyttende barriere, som forhindrer transepidermalt vandtab (TWL), beskytter huden mod skader og holder snavs og urenheder ude. De hjælper også hudens naturlige reparationsproces. 

• Kolesterol | Dette lipid hjælper med at fremskynde hudbarriens genopretning og forbedre udseendet af hudens elasticitet. Synlig  hudforældelse skyldes ofte kolesterolmangel på huden. Det er vigtigt at bemærke, at kolesterol på din hud er forskellig fra kolesterolet i blodet. Hvis du har mere af det på din hud, vil det ikke forårsage at dit blodtryk stiger. 


• Ceramider| Denne type lipid er bevist at øge hudens hydrering og barrierefunktion. Ceramidmangel er hovedårsagen til tør hud. 


• fedtsyrer | Der er rigelig i ung, sund hud, fedtsyrer hjælper med at opretholde hudens lipidbalance.


Hvad sker der når lipidproduktionen falder?

Når vi bliver ældre, bliver vores hud mere sårbar, og vores huds naturlige beskyttelsesbarriere er kompromitteret, da lipidproduktionen falder. Dette påvirker også vores hudbarriere og vores huds naturlige evne til at reparere sig selv, hvilket resulterer i dehydrering såvel som en sensibel hud. 

Forringelsen af lipider får huden til at føle sig og virker grov, ubehagelig tæthed, kedelig hudtone og tab af ansigtsfasthed. Et sundt lipidlag hjælper huden med at reparere sig selv, forbedre hudteksturen og hudtonen, øge hydrationsniveauet i huden og reducere udviklingen af fine linjer og rynker. Uden dette vitale lipidlag er vores hud i fare for fremskyndet aldring.

Når vores lipidlag er kompromitteret, bliver huden følsom, reaktiv, tør, betændt og irriteret og i nogle tilfælde smertefuld. Huden bliver mindre tolerant over for aktive ingredienser, irriterende stoffer og allergener.


Start med at sætte hudens PH værdi først.

Forskning tyder på, at den mest effektive hudpleje rutine for at opretholde en sund hudbarriere er en med en lipidsammensætning, der er næsten identisk med vores huds sammensætning.

Regelmæssig behandling  vil maksimere dine resultater, og understøttes af de rigtige produkter der passer til din hud. 

Kontakt mig allerede nu for at få en forbedring at din hud og tilpasset dine produkter. Invester i en sund hud, det er den eneste ting, der repræsenterer dig, når folk ser på dig.

Kontaktinformation

CLINIQUE de PRAIRIE

Tlf. 23 41 41 14

susanna@cliniquedeprairie.shop

Danasvej 4-6

1910 Frederiksberg

Se kortTilsynsrapport

Indhold

Åbningstider

Lige uger
Ulige uger
Mandag10-18Mandag10-18
Tirsdag10-18Tirsdag10-18
Onsdag10-18Onsdag10-18
Torsdag10-14TorsdagLukket
Fredag10-19Fredag10-19
LørdagEfter aftaleLørdag10-14

  


Copyright © 2024 CLINIQUE de PRAIRIE

Design og udvikling Acaao